Zwembad De Driesprong

De Driesprong
Van Stolberglaan 1
2712 RB Zoetermeer
070-406 6823
receptie.driesprong@zweminstituut.com

Zwembad De Veur

De Veur
Prismalaan 40
2718 CX Zoetermeer
070-406 6823
receptie.deveur@zweminstituut.com

Zwembad De Driesprong is een gezellig, knus, familiebad voor jong en oud. Het is tevens het oudste zwembad van Zoetermeer en stamt uit 1969. Het heeft een 25 meter bad met een ondiep gedeelte eraan vast. Een zogenaamd Wiesnerbad: een L-vormig zwembad dat van diep naar ondiep gaat.

Ook voor minder validen is dit zwembad uitstekend geschikt. Hier kunt u zwemlessen nemen, banen zwemmen en verschillende doelgroeplessen zoals bijvoorbeeld AquaVitaal en OuderKindzwemmen volgen. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook een sportzaal.

Keurmerk
Zwembad De Driesprong is voorzien van het Keurmerk Veilig & Schoon dat wordt uitgegeven door de stichting zwembadkeur.

Minder chloor door zoutelektrolyse
Met ingang van 20 augustus 2012 wordt in zwembad De Driesprong zoutelektrolyse toegepast. Zoutelektrolyse is een nieuwe techniek om zwemwater te desinfecteren. Hierdoor hoeft in het water minder chloor te worden gebruikt wat de kans op ‘rode ogen’ sterk vermindert en chloorlucht in de zwemzaal tot het verleden behoort. Met behulp van de zoutelektrolyse wordt voor elk zwembassin de exact benodigde hoeveelheid chloor aangemaakt uit gewoon keukenzout. Hierdoor hoeft het zwembad niet meer te voorzien in chlooropslag en chloortransport, een grote vooruitgang voor de bezoekers én het milieu.

Zwembad De Veur heeft het meest sportieve karakter van de drie Zoetermeerse zwembaden. Het beschikt over een ondiep bassin van 10 bij 8 meter, en een wedstrijdbassin van 25 bij 15 meter. Dit bassin heeft tevens een 1- en een 3-meterplank, en is dus geschikt voor schoonspringen en zwemwedstrijden.

In het sportcafé kijkt u uit over het wedstrijdbassin en kunt u genieten van een consumptie aan de bar of in de gezellige serre.